לביבת זוקיני וגבינות לכבוד החנוכה

"...אימי אפתה לביבה לי

לביבה חמה ומתוקה

יודעים אתם? לכבוד מה, יודעים אתם?

לכבוד מה? לכבוד החנוכה..."

אני אוהבת את החורף, #חנוכה הוא החג הכי חורפי שיש לנו.

חורף קר ולפעמים גם גשום, מדליקים את התנור, האש בוערת בו, ובבית חם ומזמין.

(אפשר לדמיין שבחוץ יורד שלג, ולחלום על חופשת סקי שמתקרבת...)

קופסת הסביבונים נשלפת מהארון. בכל שנה מתווספים #סביבונים חדשים לאוסף. הילדים מתחילים לסובב ומאוד מהר כולנו מצטרפים והרצפה כולה מנוקדת בסביבונים צבעוניים.

המשפחה מתקבצת בכל ערב להדליק נרות צבעוניים בחנוכייה, תרוץ נהדר לארוחות ערב משותפות.

לפעמים מתפנקים בסופגניות (מתכון לסופגניות האהובות עלינו - כאן), לפעמים "סתם" חביתה-לחם-סלט. ולפעמים, ברוח החג מלבבים לביבות.

לכבוד החנוכה, אני רוצה לשתף בכמה מתכוני #לביבות #זוקיני אפויות, קצת אחרות, שאני ממש אוהבת להכין:

(#בלי_גלוטן, ברור!)

לביבות זוקיני וגבינות, אפויות בתנור, ומוגשות עם רוטב יוגורט מתובל.

לביבות עדינות, עם המון גבינות, שום ועישבי תיבול.

הן אפויות ולא מטוגנות כך שאפשר לאכול מהן עם הרבה פחות ייסורי מצפון, ואת תפוח האדמה העמילני מחליפים בזוקיני (או #קישוא) עתיר סיבים ומינראלים ודל קלוריות.

אז נכון שמוסיפים גם גבינות עתירות שומן, אבל צריך שיהיה טעים, לא כך?

זה מתכון דיי גמיש: אפשר "לשחק" עם הגבינות, להחליף בגבינות בטעמים אחרים, לפי מה שאוהבים ומה שיש בבית.

אפשר להחליף את הכוסברה (שאני מאוד אוהבת, אבל יודעת שיש גם אנשים שממש לא) בפטרוזיליה או שמיר, או "עשבים" אחרים לפי הטעם.

אבל על השום פשוט אסור לוותר! (למרות שאם רוצים אפשר להקטין קצת את הכמות).

הבסיס: המון דברים טובים: זוקיני עשבי תיבול גבינות נהדרות ושום

לגרד, לגרד, לגרד. ואפשר גם בפוד-פרוססור

אז איך מכינים?

לביבות זוקיני וגבינות אפויות

| #ללא_גלוטן | צמחוני | כשר |


מה צריך?

4-5 זוקיני (או קישוא) מגורדים גס

1 כפית מלח

1 בצל קצוץ דק

4-5 שיני שום כתושות

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס עלי זעתר טריים

כ-150 גר' תערובת גבינות קשות ארומטיות, מגורדות גס (תום / פרמז'ן / קשקוול / גאוודה וכד')

100 גר' גבינת פטה מפוררת.

3/4 כוס קמח ללא גלוטן (אני משתמשת בקמח "כרגיל")

2 כפיות אבקת אפיה

2 כפות גדושות זרעי צ'יה

2 ביצים

1 כף שמן זית

פלפל שחור גרוס

(במידה והתערובת עדיין נוזלית ניתן להוסיף עוד 2-3 כפות פצפוצי אורז טחונים או קמח תירס)

איך מכינים?

כיוון שהזוקיני עשיר במים, צריך לגרום לו "להזיע", ולהגיר נוזלים.

מערבבים טוב טוב את הזוקיני מהגורד עם המלח, מעבירים למסננת, מניחים את המסננת מעל קערה שתוכל לקלוט את הנוזלים.

יוצרים "משקולת" שתזרז את הגרת הנוזלים: מכסים את הזוקיני בצלחת ומניחים עליה "משקולת" (אני משתמשת בצנצנת עם חצי קילו סוכר). משאירים את המשקולת על הזוקיני כשעה - שעתיים.

מידי פעם שופכים את הנוזלים שהצטברו בקערה. חוזרים על התהליך עד שהזוקיני מפסיק להגיר נוזלים. משך התהליך משתנה בהתאם לכמות הנוזלים בירקות.

בינתיים קוצצים את הבצל ועשבי התיבול, כותשים את השום, מגרדים את הגבינות.

כשהזוקיני מוכן מוסיפים את התבלינים, הירקות, ה"עשבים" והגבינות, וכל שאר הרכיבים (את הקמח ואבקת האפיה מוסיפים אחרונים.

משהים את התערובת במקרר כשעה.

לאחר שעה בודקים את מירקם התערובת ואם יש עדיין נוזלים מוסיפים את פירורי הלחם או קמח התירס הנוסף.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפיה, ויוצקים את הלביבות (כף גדושה לכל לביבה), ברווחים של כ-4 סמ' בין לביבה ללביבה.

אופים עד שהלביבות זהובות-שחמחמות ויפות, והמטבח מתמלא בריח נהדר.

הלביבות יוצאות מהתנור זהובות-שחמחמות ויפות

מוציאים, עורמים ערמה יפה של לביבות על כלי הגשה, ומגישים עם רוטב יוגורט מתובל.


רוטב יוגורט מתובל:

מה צריך?

2 גביעים #יוגורט ביו 3% (אפשר להחליף ב"יוגורט של פעם" או יוגורט עיזים טוב)

2 שיני שום כתושות

3 כפות כוסברה קצוצה (אפשר להחליף בפטרוזיליה או עשב תיבול אחר)

מלח ים, ופלפל גרוס

1/4 כפית כורכום.

איך מכינים?

מערבבים הכל, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, ומגישים.



רק לטבול ולאכול.

שילוב מושלם של יוגורט ירקות וגבינות, ל-#חנוכה, לארוח, וסתם ל-#ארוחת_ערב, כשמתחשק להשקיע.

(כשאוכלים את הלביבות האלו בקייץ, אפשר בקלות לעצום עיניים, לשמוע את הגלים מלחחים את החוף, לצלילי הבזוקי בטברנה היוונית האהובה עלינו. ולהרגיש לגמרי ב- #יוון)

הצעת הגשה: "סנדווץ'" לביבה -יוגורט-נבטים-ועוד לביבה

חג חנוכה שמח וטעים

מיכל


0 צפיות
  • Pinterest
  • Instagram
  • Facebook

© 2018 כל הזכויות שמורות למיכל גפן
עוצב ונבנה על ידי המאוורר

מיכל גפן
052-3240843

מודיעין מכבים רעות