#עוגה_בחושה_ללא_גלוטן, קלה להכנה וממש טעימה, עם טעם תותי עדין.
בתמונה משמשת כעוגת שכבות עם קרם תותי עדין וקישוטי #מרנג, אבל מתאימה לאכול כמו שהיא ללא קרמים ושכבות.
את טעם התות מקבלים בזכות רוטב תות, שמחליף את הנוזלים בעוגה. וגם נותן טעם לקרם.
רוטב תות:
את רוטב התות אני מכינה משקית תות קפוא (בעונה יהיה נהדר להשתמש בתותים טריים), שאת תכנה אני מעבירה לסיר קטן, מבשלת על אש קטנה את התותים עם 2 כפות סוכר (אין צורך להוסיף מים, התותים מגירים המון נוזלים סופר טעימים!).
מספיק לבשל כעשר עד חמש עשרה דקות.
שומרים בצד כ-3 כפות מנוזלי הבישול (שישמשו לתת טעם תותי לקרם).
את השאר טוחנים לרוטב תות במרקם אחיד - עבור העוגה.
לממהרים: במקום להכין #רוטב_תותים אפשר להשתמש בריבת תות ללא תוספת סוכר כמו מעדן תות של St. Dalfour או דומה. להמיס 1/2 כוס ריבה במקרו ולהוסיף 2-3 כפות מים לדילול.
עוגת בסיס בטעם תות עדין
מה צריך:
1 וחצי כוסות קמח ללא גלוטן
3/4 כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס רוטב תות (או חלב)
2 ביצים
100 גר' חמאה מומסת
כפית תמצית וניל
איך מכינים:
מערבבים את כל הקמח, אבקת אפיה והמלח.
ממיסים את החמאה, מוסיפים סוכר, תמצית וניל וביצים. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את רוטב התות.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים מעט, עד שמתקבל בצק עוגה עיסתי, רך ואחיד.
משמנים תבנית עגולה בקוטר 20, ומעבירים את התערובת לתבנית.
אופים בחום בינוני גבוה, (200 מעלות) במשך כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
הכמות מתאימה לתבנית קטנה. לתבנית גדולה להכפיל את הכמות.
קרם תות ושוקולד לבן:
מתחילים בהכנת גנאש #שוקולד_לבן
ממיסים 100 גר שוקולד לבן עם חבילה (250 מ"ל) שמנת מתוקה ומשהים במקרר לכמה שעות (או ללילה)
מקציפים השמנת והשוקולד לקצף יציב.
מוסיפים 2-3 כפות מנוזלי התות (המקוררים) ומערבבים בתנועות קיפול.
הרכבת העוגה:
מחלקים את העוגה ל-3 שכבות.
מורחים מקרם התות בניהן ומעליהן, ומצפים את הדפנות.
עכשיו אפשר לקשט בפירות טריים / במקלות מרנג / בתלתלי שוקולד. או להשאיר כך (תלוי כמה רוצים להשקיע בקישוט). גם בלי הקישוטים העוגה כבר ממש ממש טעימה.
Comentários