עוגת תפוחים מנחמת

עוגת תפוחי עץ בחושה, עם המון תפוחים ולא גלוטן.

יש לה מקום של כבוד בקבוצת המזונות המנחמים (comfort food)

היא מהירה וממש קלה להכנה, אם "לא מחשיבים" חיתוך של 5 תפוחים גדולים, ואת השעה לפחות שהם מחכים בסבלנות באמבט של יין אדום.

העוגה יוצאת תמיד גבוהה אוורירית ונימוחה, ומעליה ציפוי פריך של אגוזים קלויים עם קינמון וסוכר (אוהבי האגוזים מתגנבים לעוגה ו"רק בודקים אם האגוזים הצליחו").

אם יש ילדים קטנים שצריכים להימנע מאגוזים אפשר להכין את הציפוי מקינמון וסוכר בלבד (או להכין רגיל ולרתום מבוגר אחראי שיאכל להם את האגוזים)


ואם לא היה ברור: זו בהחלט לא עוגה רק לנמנעים מגלוטן. זו עוגה ל-כ-ו-ל-ם


למתכון:

מצרכים לעוגת תפו"ע בחושה ללא גלוטן

חומרים לעוגה:

5 תפוחי עץ ירוקים גדולים

בקבוק יין אדום (אני משתמשת בבקבוק שלם, ההסבר בהמשך)

3 ביצים

כוס ורבע סוכר

50 גר' חמאה מומסת

2 כוסות קמח קונדיטור (או קמח אחר ללא גלוטן, למרות שהמסובסד במקרה הזה בהחלט מספיק)

שקית אבקת אפיה

כף מיץ לימון

לציפוי:

אגוזי פקן חצויים

קינמון

סוכר חום

הכנה:

שלב ראשון:

לשטוף ולחתוך את התפוחים לקוביות של כ-2X2 סמ', אבל ממש לא צריך להיות מדוייק.

להכניס לקערה גדולה ולשפוך יין אדום עד לכיסוי התפוחים או יותר.

לכסות את התפוחים החתוכים ביין אדום

צריך להשרות את התפוחים כך לפחות שעה, אבל אפשר גם להכין יום קודם, ולמחרת להכין את העוגה.

* בשביל העוגה צריך רק את התפוחים וכף אחת מהיין. שאר היין מתקבל מבוסם בטעם התפוחים. אחרי שמוציאים את התפוחים, אני מוסיפה לו מקל קינמון (או 1/2 כפית קינמון), כף סוכר מומס במעט מים חמים, וחותכת קוביות או פרוסות מפירות שיש בבית (תותים, אגסים, תפוז וכד'). מוזגים לקנקן ומקבלים יופי של סנגריה.

שלב שני:

מכניסים לבלנדר עם מערבל גיטרה את הביצים, החמאה והסוכר, מערבבים עד שמתאחד

(למאותרגי בלנדר: אפשר לערבב בקערה עם מזלג)

מוסיפים מיץ לימון, ערבוב קצר.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, ואת קוביות התפוחים שהושרו ביין והפכו אדומות.

מערבבים ערבוב קצר, רק עד שהתפוחים נטמעים לגמרי בתערובת

תערובת העוגה מוכנה

משמנים תבנית אפיה עגולה ושופכים אליה את התערובת.

שלב שלישי:

מערבבים סוכר, קינמון ואגוזים

שופכים אותם (משתדלים באופן אחיד) על העוגה

הבצק והתפוחים בתבנית

אחרי הציפוי, שניה לפני שנכנס לתנור

עכשיו נשאר רק לאפות בחום בינוני כשעה (כ150 מעלות).

לתת לעוגה להתקרר קצת, לטמפרטורת החדר.

ובתאבון :)


אז מתי כדאי להכין את העוגה הזו?

  • אם יורד גשם, וקר, ורוצים משהו נחמד ומפנק: זו עוגה נהדרת להכין.

  • אם יש מישהו שאוהבים, שמרגיש קצת עצוב: זו עוגה נהדרת להביא לו.

  • אם ממש חם ומתחשק לשתות יין מתובל או סנגריה קרירה, ופשוט צריך עוגה שתבוא בטוב ליד: זו העוגה!

  • אם יוצאים לפיקניק ורוצים להביא עוגה שתהיה טעימה לגדולים ולקטנים (ומישהו אחר מביא עוגת שוקולד), העוגה הזו לא צריכה קרור, והיא "נוסעת" נהדר, זו העוגה בשבילכם.

פעם אפיתי את העוגה לפי אותו מתכון בתבניות קאפקייק אישיות, ויצא נהדר!

העוגה הזו כל כך ידידותית שאפשר לאפות אותה בתבניות מאורכות, לעטוף (אחרי שמתקרר) בנייר כסף, ולהקפיא, לשימוש מאוחר.

הכנתם?

איך יצא? אהבתם?

אשמח לשמוע מה חשבתם

0 צפיות
  • Pinterest
  • Instagram
  • Facebook

© 2018 כל הזכויות שמורות למיכל גפן
עוצב ונבנה על ידי המאוורר

מיכל גפן
052-3240843

מודיעין מכבים רעות