שבת בבוקר, הכל זורם בנחת. יש זמן להכין #ארוחת_בוקר מושקעת.
#מאפינס_ללא_גלוטן, מפנקים, מועשרים בגבינות מעושנות ובשר מפולפל. ריח המאפים הטריים מרחף בין החדרים, ומביא את כולם, גדולים וקטנים, למטבח, מנומנמים ומחוייכים.
את ההשראה למאפינס האלו קיבלתי בארוחת בוקר ב-B&B ב-Ucluelet, עיירה קטנטנה וערפילית, עם נוף מהמם על חוף הפאסיפיק. (האחות הקטנה של טופינו, המפורסמת יותר), באי וונקובר, במערב קנדה.
בית מבודד בקצה הרחוב, השביל מאחריו חלק משמורת טבע של Wild Pacific Trail. נופים מקסימים, יערות גשם צפוניים (יש דבר כזה), שלטי אזהרה למקרה שפוגשים דוב או זאב. חופים פראיים, לווייתנים ויצורים מגניבים אחרים.
טעימה ראשונה בארוחת בוקר ב-B&B:
בתוך כל היופי הזה, בוקר ערפילי וקריר, המארחת היקרה שלנו דופקת בדלת החדר: קנקן קפה ריחני ומיץ טרי, כמה ירקות חתוכים ומאפינס שמנמן וריחני, מלא טעמים, עשיר בגבינות ונקניקים (לא כשר). לשאלתנו השיבה ש"ברור שהוא נטול גלוטן", (בעת ההזמנה ביקשנו שהארוחה תהיה #ללא_גלוטן).
היה כל כך טעים ומשביע שביקשתי את המתכון.
לפני שעזבנו היא הביאה לי את המתכון המודפס, וגם שלוש שקיות של תערובות להכנה בהן השתמשה: תערובת להכנת לחם תירס, תערובת גבינות ותערובת נקניקים.
לא ממש ניתן לשחזר בארץ מתכונים מתערובות מוכנות.
כשחזרנו לארץ התחלתי בניסיונות לשחזר את המאפינס הטעימים. זכרתי שתערובת הקמח ששימשה להכנת המאפינס המקוריים הכילה בין שאר הקמחים גם קמח תירס, שתרם למרקם הגרגירי-מאוורר.
אחרי לא מעט ניסיונות לא מספקים הגעתי לשילוב מוצלח, מבוסס על מתכון של מאפינס תירס מספר המתכונים של אורנה ואלה.
את התערובת אפשר להכין מראש, לשמור במקרר ולאפות בדיוק את הכמות הרצויה בכל פעם.
מתכון בבקשה:
מאפינס מלוחים ללא גלוטן מאוקללט
| ללא גלוטן | לא כשר (אפשר להמיר לאופציה כשרה) | מתאים גם למאותגרי מיקסר |
מה צריך?
להכנה המוקדמת:
בצל חתוך לקוביות לא גדולות
1 כף שמן זית
2-3 פרוסות עבות של נקניק כתף בקר (במקור היה בייקון). אפשר להמיר גם בנקניקים אחרים לפי הטעם.
150 גר' מוצרלה מעושנת מגורדת
* לגרסה כשרה / צמחונית אפשר לוותר על הנקניק או הגבינה.
** אפשר להשתמש בגבינה מעושנת אחרת או כל גבינה ארומטית שיש לכם בבית. אני אוהבת את הטעם המעושן, אבל יוצא טעים מאוד גם עם גבינות אחרות או תערובות של גבינות.
לתערובת יבשים:
כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן
כוס קמח תירס לפולנטה
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
לרטובים:
ביצה גדולה
1/2 כוס שמן זית
גביע יוגורט ביו 3%
לציפוי:
קצח או שומשום או שניהם
איך מכינים?
לחתוך בצל לקוביות.
לחתוך את כתף הבקר לקוביות קטנות.
לטגן בצל חתוך עם שמן זית עד הזהבה ולהעביר לכלי נפרד.
באותה מחבת לטגן את כתף הבקר (אין צורך להוסיף עוד שמן)
בקערית לערבב את כל ה"יבשים"
להוסיף את הגבינה המגורדת ולערבב היטב
להוסיף יוגורט, שמן זית וביצה (בסדר הזה), ולערבב (כמה שפחות) רק עד שהחמרים נטמעים זה בזה.
(בשלב הזה הבצל והנקניק המטוגנים כבר לא חמים)
להוסיף את הבצל והנקניק.
ערבוב קליל להטמעה
בשלב הזה אפשר לשמור את התערובת (מכוסה) במקרר ולהכנה במועד אחר, או להכין מייד.
לחמם תנור ל-180 מעלות
למלא שקעים בתבנית קאפקייק. לפזר מעל קצח (או שומשום רגיל או שחור)
לאפות כ-20 דקות עד שהמאפים מזהיבים.
להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
בתאבון
(מאפה נהדר לקחת לפיקניק, לבראנץ', לארוחת לילה מאוחרת ועוד)
Comments