top of page

"שלוש היו תמיד אהבותיי שלוש הן לא יותר מידי אהבתי שיר ישן וים כחול אהבתי אותך מכל" 

                 תלמה אליגון רוז​ 

היי, נעים להכיר 

שמי מיכל, אישה, אמא, וסבתא גאה לנכד ונכדה מתוקים דבש.

שלוש האהבות שלי, אחרי המשפחה כמובן, הן עיצוב, בישול ואפיה וטיולים בעולם. 

את שלושתן ארזתי יפה והכנסתי לבלוג אחד, שמשקף את החיים, את מקורות ההשראה והיום יום שלי. 
הבלוג הזה הוא הגשמה של חלום בשנים האחרונות.

 


עיצוב


משבר גיל הארבעים הביא אותי לבחון את "חיי המקצועיים לאן".

הערה של בני הצעיר הבהירה לי את הדרך: הכיוון הוא לחזור לאהבה הישנה שלי העיצוב.

למדתי, עזבתי מקצוע, והתחלתי לעבוד.

התחלתי לעצב למשפחה וחברים, בהמשך לחברים של חברים ובהדרגה התרחב המעגל ולקוחות החלו שולחים אלי לקוחות חדשים.

בשבילי, כל פרוייקט הוא סיפור חדש. ללמוד את האנשים, הצרכים, השטח, התקציב.

לתת לדמיון להתפרע, לרדת לאדמה ושוב להמריא על כנפי הדמיון. לראות מעבר לקירות הקיימים ולדייק את הפוטנציאל של השטח הנתון.

תוך העבודה מתכנסים אט אט לתכנית הרצויה, משרטטים, בוחרים יחד חמרים, עורכים קניות, בוחרים בעלי מקצוע מעולים, ומתחילים.

היום בו מתחילים לשבור קירות, היום בו מתחילים לצבוע, היום בו מקבלים את הרהיטים , פרטי הנגרות, היום בו תולים וילונות, פורסים שטיחים, מתקינים תאורה.

כל כך הרבה רגעים מרגשים!

יש לי עבודה נהדרת!

בפוסטים שאעלה לבלוג אני רוצה לשתף אתכם בהתרגשות שלי, כל פעם מחדש.

אשלב בין תמונות וסיפורים מפרויקטים שלי, וכמובן טיפים שתוכלו להיעזר בהם.

אז תרגישו חפשי לשאול ולהביע דעה, אני תמיד שמחה לדעת אם מעניין לכם.

 

אופה ומבשלת ללא גלוטן
 

אני "פודי" כבר שנים, הרבה לפני שהכרתי את המונח. אוכל טעים, מיוחד ואיכותי לגמרי עושה לי את זה. 

לצאת למסעדה מעניינת, או לשקוע בבישולים ולשכוח מהעולם (סוג של טרפיה). 

כשמתכננת טיול מתחילה בבדיקה קולינרית מעמיקה של הייעד, ומשם ממשיכה בתכנון המסלול.
כמה מילים על המסע שלי בעולם נטול הגלוטן: 
כשהאיש שלי אובחן כצליאקי כבר היו לנו 2 ילדים. השלישי נולד כבר לבית (כמעט) ללא גלוטן. 
כיוון שאני אוהבת שכולם אוכלים יחד עברתי לבשל ולאפות לכולם עם מוצרים ללא גלוטן. 
כ"כ התרגלנו לאכול ללא גלוטן שלפעמים, מתוך הרגל, גם כשהאיש שלי היה בחו"ל לנסיעת עבודה המשכתי להכין עבורנו נטול גלוטן.
כיוון שאני ממש אוהבת לאפות התלהבתי והתחלתי להכין עוגות נהדרות על בסיס מרנגים ומוסים. 
אחרי כמה חודשים של עוגות טעימות אבל סופר עשירות (וכמה ק"ג נוספים) ביקש האיש שלי קצת מנוחה "אני רוצה עוגות פשוטות, כאלו שאפשר לאכול עם הקפה בלי נקיפות מצפון".
בגלגולי המקצועי הקודם הייתי דיאטנית קלינית, כך ששילוב של אהבת אפיה וההכרות עם ההרכבים התזונתיים, עזר לי להשיג איזון בין מרקמים, טעמים וערכים תזונתיים סבירים.
התחלתי להמיר מתכונים ל"ללא גלוטן". מה שעובד - לשמור, ומה שלא - להמשיך הלאה.
במתוקים ובמלוחים. מתכונים לכל המשפחה (וגם לאורחים), ליום יום ולפיקניק, לארועים מיוחדים, לחגים, התארגנות בנסיעות לחו"ל ועוד. 
אני ממש נרגשת לחלוק את המתכונים והחוויות שלי בבלוג הזה ומתחייבת שיהיה ממש טעים ונקי לחלוטין מגלוטן. 

מוזמנים לתת פידבק על המתכונים, ולשמוע אם יצא טעים ולענות על שאלות. 

 

מטיילת בעולם
 

לא יצאתי לטיול אחרי צבא.
עם השחרור מהצבא הקמתי משפחה עם אהוב נעורי ונסענו כזוג צעיר וילדונת לשליחות בארה"ב. 
גרנו בניו יורק שנה וחצי ומאז אני מאוהבת בעיר הזו.
חזרנו ארצה ומייד לימודים - עבודה - ילדים - חיים... יצא שלא יצאתי מהארץ במשך 10 שנים.
עברו שנים, הילדים גדלו והרעב לנסיעות שהצטבר נפרץ! 

תחילה בטפטוף, לטיולים קצרים וכמו שעם האוכל בא התאבון, בהדרגה הטיולים הפכו לארוכים, תכופים ומורכבים יותר. 
גיליתי שחלק מהכיף שלי מתחיל עוד לפני היציאה מהארץ: לארגן ולתכנן את הטיול בדרך שלי כך שלא נפסח על מסעדות טובות, שווקים מעניינים, אוכל מקומי אותנטי וכמובן שהכל יהיה ללא גלוטן. על זה תוסיפו את מקומות הלינה שחייבים להיות בעלי אופ
י מיוחד, איכותי ומזמין וכמובן מסלול רווי נופים מרתקים רצוי בכחול, ירוק ולבן. 
בפוסטים אני מתכוונת לחלוק אתכם מסלולים מיוחדים, חוויות אישיות, טיפים לתכנון טיול מוצלח ומותאם אישית להעדפות ולשיגעונות האישיים. 

   מקווה שתהנו

                         שלכם     

              מיכל        

​                        

bottom of page