top of page

סופגניות גבינה של סבתא רחל

לכל משפחה יש כמה מנות נוסטלגיות.

בחנוכה, קערה גדולה עמוסה בסופגניות הגבינה של סבתא רחל, הקטנות, מתפוצצות מאהבה וטעמים ו"מומשלגות" באבקת סוכר, תמיד מתרוקנת במהירות ומשאירה את הסופגניות הקנויות, "המפונפנות", עזובות על שולחן החג.

יכול להיות שאלו הטעמים הנוסטלגיים של האהבה שסבתא תמיד הרעיפה עלינו הנכדים והנינים, אבל לדעתי הן באמת טעימות מיוחד. וגם ממש קלות להכנה.

את המתכון המקורי סבתא היתה מכינה מקמח רגיל. בשנים האחרונות הסבנו את המתכון בקלילות לסופגניות ללא גלוטן תוך שמירה על הטעם והמרקם המקוריים.


מוזמנים לשפוט בעצמכם:


סופגניות גבינה ללא גלוטן של סבתא רחל

קל להכנה | דורש טיגון בשמן עמוק | חלבי | כשר | ללא גלוטן

את הבצק צריך להכין שעתים מראש לפחות ולשמור במקרר עד זמן הטיגון.

מה צריך:

350 גר' גבינה 5%

3 ביצים

2.5 כוסות קמח ללא גלוטן

שקית אבקת אפיה

3 כפות סוכר

2 כפות שמן

(אפשר להוסיף גם מעט תמצית וניל אמיתית (כזו שמנוקדת בגרגרי וניל שחורים)

לערבב את הביצים, גבינה, סוכר ושמן לבלילה חלקה, להוסיף את הקמח ואבקת האפיה. לערבב רק עד להטמעת הקמח בבלילה. מתקבל בצק רך וקצת גבשושי. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות.

בצק הסופגניות, לשמור במקרר שעתיים לפחות לפני הטיגון

ליצור כדורים בערך בגודל של כדורי פינגפונג, בידיים רטובות מעט.

לטגן בשמן עמוק וחם באיטיות, לאפשר להן "לרקוד" ו"להתהפך להנאתן" מצד לצד בשמן, עד שמקבלות גוון שחום יפה.

להוציא למסננת, ולאחר מכן לנייר סופג, לקבלת סופגניות שאינן שמנוניות.

לבזוק אבקת סוכר בנדיבות

ובתאבון


המרקם: שחום ופריך מבחוץ, רך ואוורירי מבפנים

טיפ 1: הסופגניות (כמו כל סופגניות) הכי טעימות כשהן טריות. לכן אם רוצים להכין כמות קטנה, עדיף לטגן רק את הכמות הרצויה, ולשמור את הבצק במקרר לטיגון שאר הסופגניות בהמשך החג.

טיפ 2: את הסופגניות מטגנים בשמן חם, אבל, אם השמן חם מידי יתקבל המעטה השחום מהר מידי ופנים הסופגנייה יישאר בצקי. אם הן משחימות מהר כדאי לבדוק: לחצות את אחת הסופגניות ואם היא עדיין בצקית להנמיך מעט את החום. וכמו שסבתא הייתה אומרת: "צריך להרגיש את זה"

ריבה ושאר פינוקים:

אם מתחשק אפשר להזריק ריבה לסופגניות:

אפשר גם לצפות בזיגוגים או בשוקולד רגיל או לבן, לפזר סוכריות ולמלא בקרם.


חג חנוכה שמח וטעים

מיכל


218 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page