ארטישוק מבושל והרוטב של המפכ"ל

עודכן ב: 3 יול 2018

ערמת ארטישוקים בשרניים פגשה אותי היום בשוק האיכרים.

ארטישוק הוא ירק נהדר, אפשר לומר עליו שהוא מלא ויטמינים ומינראלים, ולא משמין (אפילו מרזה אם סופרים את כמות העבודה שמשקיעים כשמפרקים את העלים אחד אחד...) ויש המון דרכים טעימות להכין אותו.


אנחנו הכי אוהבים לנשנש #ארטישוק מבושל, בלי הרבה תחכומים, ולטבול את העלים ב"רוטב לארטישוקים של המפכ"ל".


את המתכון לרוטב למדתי לפני הרבה שנים מהחבר של יעל. היינו סטודנטיות ולמדנו יחד למבחנים. החבר שלה נכנס לחדר ופינק אותנו בארטישוקים (הפעם הראשונה שאכלתי ארטישוק, מודה) עם רוטב יוגורט נהדר כמטבל. ברור שלקחתי מייד את המתכון (שכולל שילוב בלתי אפשרי של רכיבים שלכאורה לא קשורים בכלל אחד לשני, ובחיים לא הייתי חושבת לשלב אותם).

עברו מאז הרבה שנים, נולדו 3 ילדים, גדלו, טעמתי #ארטישוקים שהוכנו במגוון דרכים, כולם טעימות. אבל (כולנו) הכי אוהבים לאכול ארטישוק עם "הרוטב של המפכ"ל"

את הרוטב אני מכינה מהזיכרון, כך שסביר מאוד שחלק מהרכיבים השתנו עם השנים, אבל הנשמה נשארה.


איך לבשל ארטישוק:

שוטפים היטב את הארטישוקים במים זורמים, מורידים עלים קטנים ולא בשרניים, מפרידים בין הגבעול ל"פרח".

משרים את הפרחים הפוכים במים עם מלח ו1/2 לימון חתוך לפלחים (לימדו אותי שככה יוצאים החרקים הקטנים אם הם מסתתרים בין עלי הארטישוק, לא יודעת אם זה נכון, אבל זה בטח מזיק)

אחרי כחצי שעה שופכים את המים, שוטפים שוב את הארטישוקים

ומבשלים את הארטישוקים במים עם חצי הלימון השני ומלח עד שיש ריח טוב של ארטישוק בבית, וכשמנסים למשוך עלה מהפרח הוא יורד בקלות רבה.

מסננים את הארטישוקים מהמים

ולהכנת רוטב יוגורט ושילובים מוזרים אבל ממש טעימים:

"הרוטב של המפכ"ל":

גביע #יוגורט ביו 3%

כף גדושה קטשופ

1/2 כפית חרדל דיז'ון

כף רוטב סויה

1/2 כפית אבקת זנגביל טחון

מעט פלפל גרוס

1/4 כפית פפריקה מתוקה

מערבבים, טועמים קצת, ואם חסר אפשר להוסיף מאחד הרכיבים עוד קצת עד שמגיעים לטעם מושלם.

וזהו

כמה קל ככה טעים


יושבים ליד שולחן, כל אחד מקבל ארטישוק מבושל, מוסיף 2-3 כפות רוטב על הצלחת שלו.

לאט ובסבלנות "מקלפים" את הארטישוק, עלה עלה.

כל עלה מקבל את תשומת הלב הראויה: טבילה הגונה ברוטב, ולפה.

טעים.

(כדאי להכין מראש כלי עבור כל העלים שנאכלו)

ככל שמתקדמים לכיוון לב הארטישוק העלים עדינים וטעימים יותר ויותר.

והפינאלה: לב הארטישוק. מוציאים בזהירות בכפית את ה"שערות" הקשות. מתקבל גביע. ממלאים אותו באהבה בכפית גדושה מהרוטב, עוצמים עיניים, ומכניסים לפה ונהנים.

#רומנטי, #מפנק, ואפילו #בריא. מה עוד אפשר לבקש לארוחת ערב?

בתאבון, ותהנו

מיכל

23 צפיות
  • Pinterest
  • Instagram
  • Facebook

© 2018 כל הזכויות שמורות למיכל גפן
עוצב ונבנה על ידי המאוורר

מיכל גפן
052-3240843

מודיעין מכבים רעות