top of page
תמונת הסופר/תמיכל גפן

עוגת גבינה ללא גלוטן

טוב, אז מכל עוגות הגבינה שיש, את העוגה הזו אני אוהבת במיוחד, ומהמון סיבות:

ראשית: כי היא ממש טעימה.

שנית: היא קלילה ואוורירית, ואפשר לאכול ממנה בלי יסורי מצפון כי מכינים אותה מגבינות 5% ויוגורט 3%.

גם, כי: אם עוקבים אחרי כמה ההוראות פשוטות אך חשובות היא יוצאת גבוהה ומדוגמת.

וגם כי: מכינים אותה עם ממש מעט מצרכים, שתמיד יש בבית.

וגם כי: אפשר בקלות להפוך אותה מעוגה יומיומית נהדרת לעוגה חגיגית, אם מוספים את הציפוי.

הבן שלי אומר שהכי טעים לאכול אותה מיד כשיוצאת מהתנור, אבל היא נהדרת גם אחרי יום במקרר (תאורטית היא יכולה להחזיק יותר, אבל אצלנו היא נגמרת דיי מהר).



מכירים את התופעה המרגיזה, שמכינים עוגה שתופחת מקסים בתנור, וברגע האמת היא צונחת והופכת לפשטידה דחוסה?

עד שלמדתי את הטריק לאפיית עוגות גבינה גבוהות, זה מה שקרה בכל פעם שהכנתי את העוגה הזו (למרות שגם בוורסיה הנמוכה היא ממש טעימה).


טיפ: זו "עוגה מפונקת", שלא אוהבת רוח ושינויי טמפרטורה קיצוניים. קירור הדרגתי של התנור בסיום האפייה יעזור לה לשמור על הגובה ולא "ליפול".

אז מי שיעקוב אחרי הוראות האפייה וההקצפה באופן מדויק יקבל את העוגה גבוהה ואוורירית.

טיפ 2: קצף החלבונים והסוכר צריך להיות מאוד יציב. קצף רך יביא לקבלת עוגה נמוכה יותר, ומעט פחות אוורירית.

טיפ 3: גם אם מאיזו שהיא סיבה העוגה יוצאת נמוכה, וממש חשוב שתראה ייצוגית, אפשר "להגביה" אותה עם ציפוי שמנת מתוקה - המתכון בסוף.


למתכון:

עוגת הגבינה שלי

כשר, חלבי, #ללא_גלוטן | תבנית אפיה עגולה בקוטר 20-22 | דרגת קושי: בינונית, דורש הקצפה של החלבונים, (חוץ מזה ממש קל)

לחמם מראש תנור לחום בינוני, כ-180 מעלות

מה צריך?

2 גביעים גבינה 5% (500 גר')

1 גביע יוגורט ביו 3% (150 גר')

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

1 כוס סוכר

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

4 כפות קורנפלור

איך מכינים?

מקציפים חלבונים עם סוכר: מתחילים בהקצפת החלבונים לבד, במהירות מקסימלית, אחרי כ-2 דקות הקצפה, כשמתקבל קצף אוורירי, מתחילים להוסיף את הסוכר בזרם דק ואיטי, אחרי שמסיימים לשפוך את כל הסוכר לקצף ממשיכים להקציף עוד זמן קצר, עד שמתקבל קצף לבן מבריק ויציב.

בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים, הגבינות והיוגורט

יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות לקצף, מוסיפים את הקורנפלור והפודינג לקערה ומערבבים הכל בתנועות קיפול כדי לא לשבור את הקצף.

משמנים במעט חמאה תבנית אפיה עגולה (קוטר 20-22).

יוצקים לתבנית את תערובת העוגה ומכניסים לתנור החם (180 מעלות) ואופים לפי ההנחיות הבאות:

אחרי 5 דקות מנמיכים את חום התנור לחום נמוך (כ-120 מעלות) וממשיכים לאפות בחום נמוך עוד כשעה.

אחרי שעה מכבים את התנור, עדיין בלי לפתוח את הדלת.

ממתינים כ-10 דקות, ורק אז פותחים את דלת התנור לחריץ קטן שמאפשר לחום לרדת בהדרגה.

רק אחרי שהטמפרטורה בתנור ירדה לטמפרטורת החדר אפשר לפתוח את דלת התנור לרווחה, ואחרי 2-3 דקות נוספות להוציא את העוגה.

נהדר לאכול את העוגה בטמפרטורת החדר, אפשר גם לאכול קר, מהמקרר.

היא יוצאת עדינה בטעמה, גבוהה, קלילה. נהדרת לארוח, או "סתם" לייד הקפה או התה.

אם מתכננים הגשה חגיגית או עשירה יותר, אפשר לצפות בקרם שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל וגרידת שוקולד לבן / חלב / מריר:

קרם על העוגה (ממש לא חייבים, אבל אם רוצים עוגה עשירה יותר):

אחרי שהעוגה התקררה:

מקציפים חבילה שמנת מתוקה להקצפה עם כוס חלב ו-2 כפות אינסטנט פודינג וניל.

משטחים על העוגה

אפשר לגרד מעל תלתלי שוקולד (קובייה אחת שוקולד מריר, קובייה שוקולד חלב וקובייה שוקולד לבן, מגורדות)



בתאבון

מיכל


הכנתם ואהבתם ? ספרו לי

שאלות? הארות? אשמח לענות


#מתכון ממש טעים וקל ל #עוגת_גבינה #ללא_גלוטן אני ממש אוהבת.

למתכונים נוספים לעוגות גבינה ללא גלוטן: ריבועי גבינה, ריבת חלב ונצנוציי מלח אטלנטי


650 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page