קאפקייק מוצ'יקו-קוקוס של גולשי גלים מהוואי

קאפקייק מקמח אורז דביק, נטול גלוטן כמובן,שלמדתי להכין בהוואי, בסדנת הבישול של לינדה. המתכון ממש קל: לערבב את כל הרכיבים, ליצוק לתבנית שקעים ולאפות.


כדי להכין אותו דרושים כמה מרכיבים פחות מצויים במזווה שלנו, בעיקר קמח אורז מתוק, שנקרא גם מוצ'י, או מוצ'יקו או קמח אורז דביק. זהו קמח מזן מיוחד של אורז יפני, ניסיון להחליף אותו בקמח אורז אחר מביא לתוצאה שונה בטעם ובעיקר במרקם.


בטיול בהוואי, כל כך התלהבתי מהמתכון, שקניתי כמה קופסאות קמח בסופר בחלקן השתמשתי לאורך הטיול, להכנת הקאפקייק. ארוחת בוקר נהדרת, עם פפאיה טרייה וכוס קפה. בעיקר כשחוזרים מגלישת בוקר, אבל לא רק.

בדרך חזרה לארץ קופסאות הקמח ה"חשודות" עברו שוב ושוב בידוק ביטחוני קפדני (מי עוד משוגע כמוני להביא שלוש קופסאות עם אבקה לבנה לארץ?). באחת הבדיקות, גם החלפתי מתכונים עם אשת הביטחון הנחמדה שקיבלה בהשתאות את הסבלנות שגיליתי לבדיקה שעשתה.

כשחזרנו לארץ ערכתי כמה התאמות למתכון (כמו להפחית משמעותית את כמות הסוכר במתכון), וחיפשתי מקורות לקמח המופלא, שנמצא אחר כבוד על מדפי הסניף המקומי של "ניצת הדובדבן".

טיפ: שימוש בפתיתי קוקוס גדולים שיוצרים משחק טעמים ומרקמים מהנה.
פתיתי קוקוס גדולים
טיפ: להשתמש בתבנית שקעים ממתכת ולא בתבניות סיליקון. קשור לפיזור חום אחיד יותר, ומגע הבצק עם התבנית החמה שיוצר שיכבה חיצונית פריכה בעוד החלק הפנימי רך ולעיס.

איך להכין קאפקייק מוצ'יקו קוקוס

קל להכנה | ללא גלוטן | חלבי

לחמם תנור לחום בינוני, 160 מעלות

לשקול 475 גר' קמח מוצי'קו, להוסיף את שאר הרכיבים מלבד פתיתי הקוקוס, ולערבב עד קבלת מרקם אחיד.

לערבב את כל הרכיבים חוץ מפתיתי הקוקוס,

להוסיף את הקוקוס ולערבב בקלות כדי לא "לשבור" את הפתיתים.

להכניס לתנור חם, לאפות כחצי שעה, לנער מעט את התבנית, ולהמשיך לאפות עוד 25-30 דקות, עד שמזהיב.

לתת לתבנית להתקרר מעט (כ-5 דקות) לפני שמשחררים את הקאפקיקס

להוציא בזהירות קאפקייקס מהתבנית ולהניח על רשת עד קרור מוחלט.

הכי טעים לאכול באותו יום.

אפשר לשמור (רק אחרי שהתקרר לגמרי!), עטוף בניילון נצמד, בכלי סגור.

אם מכניסים למקרר הם הקאפקייק מתקשים (אפשר לרכך חזרה אם מחממים במיקרו, אבל גם המעטפת המתפצפצת נעלמת).

טיפ: אפשר להכין את הבצק מראש, ולאפות רק את הכמות הרצויה. את שארית הבצק לשמור במקרר, ולאפיה ביום אחר. הבצק יכול להישמר במקרר שלושה ימים.

#קאפקייק, #ללא_גלוטן, מ #קמח_אורז_דביק #נטול_גלוטן, מיפן. עם פתיתי #קוקוס, נהדר לאכילה כשחוזרים מהים מ #גלישת_גלים, להכין לטיול או לקחת בסלסלת #פיקניק לטיול מפנק.

בתאבון

ניסיתם ?

אשמח לשמוע אם גם אתם התאהבתם בקאפקייק המתוקים


מיכל

0 צפיות
  • Pinterest
  • Instagram
  • Facebook

© 2018 כל הזכויות שמורות למיכל גפן
עוצב ונבנה על ידי המאוורר

מיכל גפן
052-3240843

מודיעין מכבים רעות