ריבועי גבינה, ריבת חלב ונצנוציי מלח אטלנטי

עודכן ב: 2 ינו 2019

אוהבת שילוב של מלוח ומתוק.

לפני כמה ימים כשחיפשתי מתכון מוצלח לאלפחורס, הגעתי בטעות לתמונה מגרה של ריבועי גבינה עם ריבת חלב, מנוקדים ביהלומי מלח ים לשבירת המתיקות. כבר כתבתי שאני מאוד אוהבת עוגות גבינה? וריבת חלב? ושילוב של מתוק ומלוח?

אז את האלפחורס אמנם לא הכנתי, אבל את העוגה הזו לגמרי כן.

את המתכון מצאתי בבלוג מתכונים מתוק ומסודר מאוד בשם thedomesticrebel.

במעבדה שלי (המטבח) עשיתי כמה נסיונות להמיר את המתכון למצרכים ישראלים, ללא גלוטן. (התאמות קטנות והתקבלה עוגה נהדרת וללא גלוטן).

הכנתי עוגה אחת עשירה, עם 2 חבילות (400 גר') מסקרפונה.

בדקתי גם אופציה לעוגה קצת פחות עשירה, בה החלפתי חבילת מסקרפונה בגביע גבינה 5% (250 גר'), וגם היא יצאה מוצלחת מאוד.

לבסיס השתמשתי בביסקוויטים ללא גלוטן של אוסם (לחשוב שלפני 10-15 שנה הייתי אופה ביסקוויטים עבור עוגות שכללו ביסקוויט במתכון).

תוספת קינמון הביא לתוצאה טעימה שהשתלבה בשאר הטעמים של העוגה ולא השתלטה.

ריבת חלב: ממליצה מאוד להשתמש בריבת חלב שרשימת המרכיבים שלה קצרה. (מצאתי בסופר כמה סוגים, חלקם מכילים חמרי טעם וריח, מייצבים ומשמרים ושלל תוספות). ממליצה להשאיר אותם על המדף ולקנות את הסוג האיכותי יותר. ריבת חלב איכותית היא סמיכה יותר ויוצרת מעטה מקסים על העוגה, הסוגים הנחותים יותר נוזלים ופוגעים גם בטעם וגם במראה.

איך מכינים? תמונות והסברים:

(ובסוף הפוסט מתכון מתומצת)

ריבועי גבינה וריבת חלב ונצנוציי מלח אטלנטי

| #עוגת_גבינה | #חלבי | #ללא_גלוטן | דרוש מקסר | דרגת קושי בינונית |

אז מה צריך עבור הבסיס?

איך להכין את הבסיס:

לחמם תנור ל-160 מעלות

לטחון את הביסקוויטים לגרגרים במרקם דומה לפירורי לחם. לקבלת אחת וחצי כוסות פירורים.

להוסיף את הסוכר החום והקינמון ולערבב

להמס את החמאה ולהוסיף לפירורים.

לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת לחה, כמו בתמונה

להניח נייר אפיה בתבנית בגודל 20X30 סמ'.

להעביר תערובת לתבנית ולהדק היטב לשכבה אחידה ודחוסה.

לאפות 12 דקות ולקרר.

מה צריך עבור המילוי והציפוי?

(להכנת הגרסה העשירה של העוגה: במקום גבינה 5% להשתמש בגביע נוסף של גבינת מסקרפונה

הכנה:

בזמן שהבסיס נאפה להכין את המילוי:

לערבב בקערה של מיקסר את גבינת השמנת והסוכר, במהירות גבוהה.

(הערה: להתחיל בכמה סיבובים איטיים שהסוכר ייטמע בגבינה, ורק אז להגביר למהירות גבוהה. אם מתחילים ישר ממהירות גבוהה הסוכר יעוף לכל הכיוונים).

להוסיף את הביצים בכל פעם ביצה אחת, ולערבב עד שמתאחד.

בגרסה הפחות עשירה, זה הזמן להוסיף את גבינת הסקי 5%, ולערבב.

להוסיף בעדינות בתנועות קיפול את השמנת החמוצה, תמצית וניל וכף אחת של ריבת חלב.

לשפוך את המילוי על בסיס העוגה האפוי אחרי שהתקרר.


להחזיר לתנור ולאפיה עוד 35-40 דקות, עד שהמרכז נראה מוכן וכבר אינו רוטט.

(אם במהלך האפייה הגבינה מתחילה להשחים, להוריד את הטמפרטורה בתנור ל-150 מעלות ולהמשיך לאפות).

להוציא את העוגה מהתנור מיד בתום האפייה ולתת להתקרר ולהתייצב.

אחרי שהעוגה התקררה, למרוח את ריבת החלב בשכבה אחידה ונדיבה.

(אם ריבת החלב מאוד סמיכה אפשר לרכך אותה מעט לפני המריחה: להכניס את הצנצנת הסגורה עם ריבת החלב לכלי עם מים רותחים לכמה דקות (לא לבשל!) היא מתחממת מעט ומתקבל מרקם נוח יותר למריחה).

לפזר גרגרי מלח ים אטלנטי על העוגה:

לשמור במקרר ללילה לפני ההגשה (או לפחות ל-4 שעות).

לחתוך לריבועים ולהגיש.

בתאבון

המתכון בקיצור:

ריבועי גבינה וריבת חלב ונצנוצי מלח אטלנטי

| #עוגת_גבינה | #חלבי | #ללא_גלוטן | דרוש מיקסר | דרגת קושי בינונית |

מצרכים לבסיס:

  • 175 גר' ביסקוויטים ללא גלוטן (= חבילה אחת פחות 5 ביסקוויטים)

  • כפית קינמון

  • 2 כפות סוכר חום

  • 75 גר' חמאה מומסת

מצרכים למילוי גבינה וציפוי:

  • 1 גביע סקי 5% (250 גר') | או: עבור הגירסה העשירה לעוגה:

  • 1 גבעי גבינת מסקרפונה | 2 גביעים גבינת מסקרפונה (2X200gr)

  • 1/2 גביע שמנת חמוצה | 1 גביע שמנת חמוצה

  • 2/3 כוס סוכר

  • 2 ביצים

  • 1 כף תמצית וניל אמיתית

  • 300 מ"ל ריבת חלב (מהסוג האיכותי)

  • מלח ים אטלנטי לפיזור

הכנה:

לחמם תנור ל-165 מעלות C

לרפד תבנית 20X30 בנייר אפיה

  • לרסק בסקוויטים ללא גלוטן, להוסיף סוכר חום וקינמון ולערבב. להוסיף וחמאה מומסת ולערבב למרקם גרגרי ולח.

  • להעביר לתבנית לפרוס בשיכבה אחידה ולהדק היטב.

  • לאפות כ-12 דקות, להוציא מהתנור ולתת להתקרר.

  • בזמן האפיה להכין את תערובת המילוי: לערבב בקערה של מיקסר את גבינת השמנת והסוכר, במהירות גבוהה, להוסיף ביצים אחת אחת עד שמתאחד.

  • (להוסיף את גביע הגבינה 5% בגרסה הפחות שמנה).

  • להוסיף בעדינות בתנועות קיפול את הוניל, השמנת החמוצה וכף אחת של ריבת החלב.

  • לשפוך את המילוי על הבסיס הקר ולהחזיר לתנור לאפיה לעוד 35-40 דקות (עד שהמרכז נראה מוכן וכבר אינו רוטט).

  • להוציא ולקרר את העוגה.

  • אחרי שהעוגה קרה למרוח את שאר ריבת החלב בשכבה אחידה.

  • לפזר מעט מלח ים, ולשמור במקרר לילה לפני ההגשה (או לפחות 4 שעות)

  • לחתוך לריבועים ולהגיש

בתאבון

מתכון נהדר נוסף לעוגת גבינה שאני מאוד אוהבת (להכין ולאכול) תוכלו למצוא כאן מוזמנים לנסות.

0 צפיות
  • Pinterest
  • Instagram
  • Facebook

© 2018 כל הזכויות שמורות למיכל גפן
עוצב ונבנה על ידי המאוורר

מיכל גפן
052-3240843

מודיעין מכבים רעות