בראוניז נהדרים ללא גלוטן

עודכן ב: 21 יונ 2018

ברוכים הבאים לבלוג נטול הגלוטן שלי

התלבטתי הרבה מה יהיה הפוסט הראשון, פוסט של הצהרת כוונות ורצינות, שייתן כיוון לפוסטים הבאים.

יש כ"כ הרבה מתכונים ורעיונות, וטריקים שהצטברו עם השנים.

שאלתי והתייעצתי, וכל התשובות הובילו אותי לאחד המתכונים הפשוטים אך טעימים שלי. שיהיה קל הכנה וממש טעים לגדולים ולקטנים.

נכון שיש המון מתכוני בראוניז ברשת, עם וללא גלוטן.

אפשר לקרוא לו "#בראוניז #ללא #גלוטן בעיניים עצומות" כי ממש קל להכין אותם, הם יוצאים טעימים, עשירים במידה, ונימוחים.

(והכי גרוע) נגמרים ממש מהר וצריך להכין שוב.

קרה לא פעם שהוצאתי את התבנית מהתנור להתקרר, הלכתי לעשות משהו אחר וכשחזרתי 1/3 נעלם.

כשבן (בן 6) בא לבקר הוא רואה בכך פגיעה אישית ממש אם אין בראוניז.

אני אופה אותם בכמה דקות בנוסף לעוגות אחרות. (כי #בראוניז זה לא עוגה!)

ברור שהן לא דיאטטיות, אבל יש להן טעם עשיר ומפנק כמו למתכונים המכילים כמות כפולה של חמאה סוכר ושוקולד.

ועוד סיפור קטן שביתי (שאינה צליאקית) ביקשה שאוסיף: כשהייתה קטנה, הכנתי פעם בראוניז עבורה ועבור חברותיה. באותה פעם החלטתי מאיזו סיבה שאיני זוכרת להכין אותן מקמח רגיל. העוגיות החמות נדחו ע"י הבנות בטענה ש"אין להן את הטעם הרגיל שאנחנו אוהבות"

אומרים שריחות מעלים זיכרונות, ילדי טוענים שריח בראוניז טרי הוא ריח של בית.

אני מכינה את המתכון עם קמח קונדיטור #ללא #גלוטן (המסובסד), שמעניק לו עדינות ונימוחות שלא היו מושגות מין הסתם עם קמח חיטה רגיל.


אז קדימה, למתכון:

בראוניז ללא גלוטן

דרגת קושי: קל מאוד

משך הכנה: כ-10 דקות הכנה, 20 דקות אפיה

חמרים נחוצים להכנת בראוניז ללא גלוטן

חומרים:

100 גר' חמאה

200 גר' שקולד מריר

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

3 ביצים גדולות

1 כוס קמח ללא גלוטן

קורט מלח

הכנה:

ממיסים חמאה עם 100 גר' שוקולד במשך כדקה במיקרוגל

מערבבים עד המסת השוקולד והטמעתו בחמאה

מוסיפים סוכר ותמצית וניל, ומערבבים

מוסיפים 3 ביצים ומערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד

חותכים את השוקולד הנותר לקוביות קטנות

מוסיפים לתערובת את הקמח, המלח והשוקולד החתוך ומערבבים רק עד ההטמעתם בתערובת.

מעבירים לתבנית אפיה משומנת, משטחים

אופים בחום בינוני כ-20 דקות (עד שמתקבלת שכבה מבריקה/פריחה למעלה, והתוך מעט רך)

חותכים לקוביות מייד כשיוצא מהתנור

מתאפקים, ומשתדלים להתאפק, ולחכות קצת, עד שיתקרר ויתגבש מעט

לפני שמתחילים לנשנש....

אזהרה: ממכר, ונגמר ממש מהר


תהנו ובתאבון

איך יצא? אהבתם? ואשמח לשמוע מה חשבתם


185 צפיות
  • Pinterest
  • Instagram
  • Facebook

© 2018 כל הזכויות שמורות למיכל גפן
עוצב ונבנה על ידי המאוורר

מיכל גפן
052-3240843

מודיעין מכבים רעות