#תותים ואלכוהול בשילוב מנצח לאנשים רומנטיים לכבוד #יום_האהבה.
כשמשלבים בניהם מקבלים ליקר מתוק ומפנק בצבע ורוד מקסים וטעם תותי נפלא.
ההשראה:
לפני כ10 שנים קיבלתי משרון של אוסי מתכון קל ונהדר ללימונצ'לו.
מאז בכל שנה, בעונת הלימונים שתינו לימונצ'לו תוצרת בית.
סלסלות תותים מתוקים והברקה של רגע הובילו אותי לנסות את המתכון עם תותים, והשאר היסטוריה. התמכרנו לתענוג הורוד הזה...
פינוק נוסף: מהשאריות אני מכינה ריבת תות אלכוהולית נהדרת.
אז קדימה למתכון:
2 סלסלות תות מתוק לא מרוסס
בקבוק 1/2 ליטר אלכוהול 95%
לשטוף היטב את התותים להסיר עוקצים, לחתוך לרבעים.
להכניס את התותים החתוכים לצנצנת גדולה שנסגרת באופן הרמטי.
לכסות את התותים באלכוהול.
לעטוף את הצנצנת בנייר כסף
לשמור במקום חשוך שבועיים לפחות.
אחרי שבועיים:
בסיר ממיסים 1/2 קג סוכר ב1/2 ליטר מים
ומקררים.
מפרידים את התותים מהנוזל.
מוסיפים את מי הסוכר לנוזל האלכוהולי ומערבבים בעדינות.
מוזגים את הליקר לבקבוקים ושומרים במקרר
וזהו !
מגישים #ליק_תות בכוס יפה למי שאוהבים
ועוד פינוק על הדרך:
מהתותים ששרו באלכוהול אני מכינה ריבה: מכניסה לסיר. מכסה בסוכר ומוסיפה סליל קליפת לימון. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה. מעבירים לצנצנות נקיות ומעוקרות ושומרים במקרר.
נפלא עם גלידה / יוגורט/ על לחם או סתם לנשנש בכפית.
תהנו :)
הכנתם?
נכון שטעים ממש?
אשמח לשמוע מה חשבתם
コメント