top of page

בורקס פיצה בלי גלוטן

עודכן: 2 בינו׳ 2019

מה עושים כשהילד הצליאקי שלי אומר בפרצוף עצוב, שהוא ממש מתגעגע לבורקס פיצה?

מכינים.

(עם כמה קיצורי דרך, ואפשר להכין כמה גלילים מראש ולאפות בזריזות ב"שעת חרום").

אז התחלתי בבצק עלים מוכן ללא גלוטן.

את רוטב הפיצה השקעתי והכנתי לבד:

קצצתי וטיגנתי בצל בינוני בשמן זית, הוספתי כמה שיני שום מרוסקות, עגבניות קצוצות (מקופסה). תיבלתי במלח ופלפל, זעתר ללא גלוטן (קונה בפסח כמות גדולה ושומרת בפריזר), תימין ועלי זעתר טרי מהגינה. בישלתי על אש נמוכה עד שהיגיע לסמיכות נעימה. קיררתי וטחנתי לרוטב דיי חלק.

(יצאה כמות הרבה יותר מידי גדולה, ששימשה כרוטב נהדר לפסטה לארוחת צהרים).

רידדתי ממש מעט עלה בצק_עלים_ללא_גלוטן (כדי שלא יידבק, אני מרדדת בין שני ניירות אפיה).

הבצק מרודד רק מעט, בערך 2/3 מהעובי המקורי

צריך להיזהר מרידוד יתר, כיון שהבצק לא מכיל #גלוטן, הוא נקרע בקלות, רק הארכתי במעט את ריבוע הבצק והפכתי אותו למלבני יותר.

מרחתי #רוטב_פיצה שהכנתי קודם, פיזרתי מוצרלה מרוסקת ועוד קצת זעתר.


גלגלתי כמו רולדה, עטפתי בניילון נצמד מהודק והעברתי למקרר.

את הרוטב לא מורחים עד הסוף, כשמגלגלים הוא נדחף קצת, וצריך להשאיר טיפלה שוליים כדי שאפשר יהיה להדק קצת את שולי הרולדה.

אפשר לשמור את הרולדות המגולגלות גם פריזר ולאפות כשרוצים

קצת לפני שהילד חזר הביתה פרסתי גליל אחד לפרוסות בעובי כס"מ אחד, ואפיתי בחום גבוה (200 מעלות) כעשר דקות.

מוכן לאפיה, להכניס לתנור שחומם מראש לחום גבוה

לאפות רק עד שמזהיב , אפיה ממש קצרה

הבית התמלא בריח נהדר!


חוות דעת סופית התקבלה אחרי הטעימה הראשונה, ועוד אחת, ועוד אחת, בחיוך רחב: "בדיוק כמו הטעם שזכרתי".

שומרת בפריזר כמה גלילים, להכנת פינוק, אולי לא בריא, אבל מפנק... מותר.


כדי שגם #נמנעים_מגלוטן ו-#צליאקים יוכלו להנות מ- #בורקס_פיצה_ללא_גלוטן מהירים, קלים וטעימים.

כל מה שצריך זה: בצק עלים מוכן ללא גלוטן, #רוטב_פיצה טעים (אפשר להכין לבד ואפשר גם לקנות), גבינת #מוצרלה מגורדת (וגם נייר אפיה, מערוך, ניילון נצמד ותנור אפיה).

וגם מישהו שממש מתגעגע לטעם של בורקס פיצה.


בתאבון

מיכל


58 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page